Procesorul Atom dual-core cu Wi-Fi integrat de la Intel

Consumul de energie modest si costurile reduse de implementare au permis includerea intr-o gama variata de laptop-uri a procesoarelor Intel Atom.

Seria Intel Atom se va intregi cu noul cod Rosepoint cu nivel superior de integrare, incluzand placa de retea Wi-Fi in spatiul pastilei de siliciu a procesorului, eliminand astfel spatiul ocupat de modulatoare RF, remarcandu-se printr-un design deosebit.

Versiunea digitală a placii de retea, avand un design mai compact, asigura un semnal mai bun la utilizarea retelelor Wi-Fi, oferind o imbunatatire a consumului de energie.

Arhitectura Rosepoint implementeaza mecanisme pentru ecranarea radiatiilor electromagnetice si anularea zgomotului de fundal ce ar putea interfera cu buna functionare a procesorului, fiind posibila astfel includerea placii de retea in acelasi chip cu procesorul Intel Atom.

Intel promite finalizarea tehnologiei de fabricare a procesoarelor bazate pe arhitectura Rosepoint in jurul anului 2015, in prezent procesoarele fiind functionale, dar aflandu-se in stadiu experimental.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *