Programul de guvernare al USL

Guvernul vine cu o veste buna pentru multi cetateni: salariul minim brut pe economie va creste in 2013 la 800 de lei. Cresterea se va face in doua etape: prima incepand cu 1 februarie cand salariul se va majora cu 50 de lei, iar cea de-a doua incepand cu luna iulie cand va ajunge de la 700 lei la 800 lei. Mai mult, programul de guvernare al USL prevede ca pana in 2016 salariul minim brut pe economie sa ajunga la 1.200 lei.

Ieri USL a aprobat in mare parte bugetul pe anul acesta, iar astazi va avea loc o sedinta la Guvern care vizeaza aprobarea masurilor fiscale care presupun in mare parte o ajustare a impozitarii. Astfel, in cazul IMM-urilor si microintreprinderilor ce au o cifra de afaceri mai mica de 65.000 de euro impozitele vor fi simplificate.

Si procentul de contributie, respectiv Pilonul II, la sistemul de pensii private obligatorii va creste de la 3,5% la 4% din venitul brut al angajatului. Legislatia urmareste ca pana in 2016 aceasta contributie sa ajunga la 5%.

Va fi introdusa si o taxa suplimentara de 0,5% din cifra de afaceri in cazul exploatarii resurselor naturale, astfel urmarindu-se asigurarea fondurilor pentru cofinantare la fonduri europene.

program guvernare usl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *