Sfaturi pentru intretinerea hainelor din piele

Hainele de piele sunt niste haine practice, comode si reziste, excelente pentru vremea rece si care se mentin ani buni daca sunt ingrijite corespunzator.

Pentru ca aceste haine de piele sa iti mentina supleteaza si moliciunea se ung cu substante grase ca uleiul de ricin si apoi cu o crema pe baza de glicerina, urmand ca peste o zi sa se stearga haina cu o carpa moale si sa fie lustruita cu o ceara speciala.

Daca ati fost pe drum si v-a prins ploaia, nu o asezati la uscat langa o sursa de caldura (gen calorifer), pentru ca haina de piele va capata un aspect scorojit, piele intarindu-se.

Curatarea acestui tip de haina se face in curatatorii chimice. Vara se pastreaza pe umeras intr-un loc uscat si intunecos, fara mucegaiuri si mirosuri inchise.

Daca v-ati zgariat vreodata haina de piele este ok sa acoperiti locul cu putina vopsea de piele pentru a o face invizibila, asta evident daca zgarietura este superficiala. Pentru zgarieturi mai serioase se poate folosi un kit de reparare pe baza de adeziv lichid, autocolant pentru piele si aplicator care foloseste caldura. Procesul este ceva mai complicat, asa ca daca aveti o astfel de haina duceti-o la cineva care se pricepe.

Pielea intoarsa e foarte sensibila, apa intarind destul de repede acest material, motiv pentru care se recomanda ducerea la o spalatorie chimica.

Pentru reimprospatarea portiunilor lucioase se poate freca cu o perie moale care se inmoaie intr-o solutie preparata dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu la un pahar de lapte, urmand apoi a se sterge cu guma de cerneala si apoi sa o periata cu o periuta de sarma si sa frecati usor cu glaspapir marunt.

Hainele de piele de dama de exemplu sunt arata foarte bine, dar trebuie intretinute corespunzator pentru o a fi foarte durabile. De asemenea si alte obiecte de piele cum sunt genti piele naturala sau posetele din piele pot fi intretinute in moduri similare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *