Montarea interfoanelor si videointerfoanelor: ce trebuie sa stim

Intr-un articol recent am tratat problema alegerii tipului de tigla pentru casa, punctand avantajele si dezavantajele pe care fiecare dintre sistemele pentru acoperis le are si am mentionat ca selectarea produselor cu care se va lucra din timp poate insemna avantaj beneficiar pentru client. Din intreaga constructie nu trebuie neglijate nici instalatiile sanitare, de gaz si instalatiile electrice, la care se adauga instalatiile pentru securitate. Si topicul acestui articol este, de fapt, despre ultimul aspect mentionat si anume securitatea casei.

Desi multi dintre cei care construiesc considera ca partea de securitate se leaga mai mult de “exterior”, decat de constructia propriu-zisa, trebuie luat in calcul inca din faza de proiectare sistemul de supraveghere – daca exista – si sistemul pentru interfoane. Asta pentru a evita situatia in care ne trezim ca abia am terminat de finisat holul sau o camera si trebuie sa venim cu alte gauri, sa facem din nou mizerie si sa platim o companie separat pentru gaurirea betonului sau a caramizii.

Pe acelasi topic, dar o alta idee, daca incaperile casei urmeaza sa fie dotate si cu aparate de detectie incendiu sau chiar si cu aparate de aer conditionat, trebuie discutat acest aspect cu constructorul inca de la stadiul de “la rosu”. Realizarea finisajelor nu este un serviciul considerat chiar ieftin si stabilira clara a dispozitivelor care urmeaza sa fie montate in incaperile casei poate economisii bani pe termen scurt. Poti sa compari cu situatia in care au trebuit stabilite scurgerile, alimentarea pentru masina de spalat, alimentarea cu gaz pentru aragaz ori centrala termica sau gaura pentru hota.

Revenind la subiectul articolului, montarea interfoanelor si videointerfoanelor nu mai este doar un moft si nici nu este o operatiune care se preteaza doar blocurilor ori cladirilor cu mai multi locatari. Pe langa faptul ca e de preferat ca portile sa fie inchise in general si accesul sa se faca pe baza de cartela sau cheie speciala, sistemele de interfon si videointerfon iti ofera si confortul de a permite accesul din casa. In plus, un sistem interfon sau videointerfon poate fi legat si de un sistem de inchidere-deschidere automata a portii pentru masini, extrem de util atunci cand ploua sau vremea nu este chiar prietenoasa. In plus, tehnologiile actuale permit ca sistemul videointerfon sa efectueze si functia de monitorizare video, aspect pe care personal il consider foarte important.

Interfoanele si videointerfoanele, chiar si legate de alte sisteme de automatizare au un consum redus de energie electrica, iar alegerea unor produse de calitate, instalate de catre specialisti reduce riscul ca sistemul sa se strice. Daca la sistemul de control acces se adauga si supraveghere video sau alte sisteme antiefractie, asigurarea pentru locuinta poate avea un cost mai scazut, in functie de asigurator.

Costurile pentru interfoane si videointerfoane variaza in functie de marca produselor. Spre exemplu un kit interfon audio RM201HA are preturi incepand de la 145 de lei, iar un set interfon video wireless HQ cu post interior cu ecran LCD 3.5, autonomie 100 ore, fotografiere automata dupa 10 secunde daca nu s-a raspuns si memorie pentru 100 poze are preturi incepand de la 800 de lei. Este de preferat sa faci achizitia produsului de nou, deoarece vine insotit de garantie. Poti cumpara kit-uri de interfoane si videointerfoane si online, livrarea fiind facuta la adresa specificata de tine in momentul efectuarii comenzii.

Pentru a sublinia inca o data punctele cheie din acest articol si a incheia, va reamintesc ca proiectarea instalatiilor trebuie sa fie realizata din timp, evitand timp si bani pierduti ulterior, costurile pentru sistemele interfon si videointerfon sunt accesibile si instalarea sistemelor nu mai poate fi considerata doar un moft, produsele pot fi cumparate online, dar trebuie gasita o companie care sa faca montajul la locatie si aceste sisteme functioneaza cel mai bine in legatura cu alte echipamente anti-efractie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *