Cat costa, cum alegem si ce facem cu tencuiala decorativa?

Ai investit foarte multi bani in fundatia casei, in fierul, betonul si diversele metode de hidroizolatie disponibile in magazinele de specialitate, ai investit in cea mai buna caramida, ai gasit cu greu un furnizor de lemn care sa il trateze corespunzator si, mai apoi, ai cheltuit bani pentru o folie de calitate si ai descoperit cu greu care e varianta mai buna (pentru tine si casa ta, evident) pentru acoperis. Si dupa toate acestea, cheltuielile continua. Pentru ca trebuie materialele pentru interioare, dar in acelasi timp sunt importante si polistirenul, plasa si adezivul pentru exterior. Si daca, in cele din urma, ai ajuns sa finalizezi tot ce inseamna lucrare pe exterior pana la faza de adeziv peste plasa, poti decide si partea de “look”, adica designul exterior al constructiei.

Atunci cand primesti proiectul de la arhitect, pe randarile 3D ale viitoarei casei iti alegi un aspect clasic, modern sau romantic. Acest aspect este oferit, in mare masura, de tencuiala decorativa. Ce anume e tencuiala decorativa?

Este acel ultim strat de material care se aplica peste adeziv uscat si care vine in diverse granulatii, modele si culori. Diferitele minerale mixate cu aditivi, rasini si pigmenti confera un aspect placut si o foarte buna rezistenta la soare sau precipitatii. E foarte important ca atunci cand doresti sa achizitionezi tencuiala decorativa sa te consulti cu un specialist legat de cea mai buna solutie pentru constructia ta. Proiectantul iti poate face anumite recomandari, dar un expert dintr-un magazin de specialitate te va indruma spre solutii “cost-effective” si rezistente.

Nu uita sa intrebi care este diferenta dintre tencuiala decorativa acrilica, tencuiala decorativa mozaic si tencuiala decorativa siliconata – un consultant de vanzari iti va explica diferentele, iar decizia finala o vei lua in functie de preferintele tale si de bugetul disponibil pentru aceasta faza.

In urmatoarele articole vom discuta si despre materialele folosite pentru interioare, de cum anume poti sa economisesti la manopera si de felul in care poti obtine transport gratuit pentru livrarea produselor necesare. Pana atunci insa, te asteptam sa ne povestesti experienta ta in alegerea unei tencuieli decorative: cat te-a costat, de unde ai cumparat si ce culori ai ales pentru constructia ta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *