Paltoane XXL pentru damă

Sfaturi vestimentare pentru plinuţe

Paltonul reprezintă cea mai bună alegere vestimentară atunci când vine vorba de garderoba de iarnă. Este o piesă atâta de versatilă, încât poate fi purtată atât la ţinute sport, cât şi la cele mai rafinate ţinute.

Totusi, alegerea unui palton pentru femeile cu câteva kilograme în plus poate reprezenta o provocare de cele mai multe ori. De ce? Pentru că a obţine o ţinută fără cusur, trebuie să fie respectate câteva reguli simple.

În primul rând, dacă eşti mai plinuţă trebuie să ai grijă ce model de palton alegi să porţi. Nu purta niciodată un palton cambrat pe talie, deoarece sunt şanse ca acesta să atragă atenţia asupra aspectelor pe care le vrei ascunse. În schimb, poţi alege un palton drept, care să urmeze liniile corpului şi de lungime medie. Acest tip de palton de dama poate avea un efect surprinzător: îţi poate lungi silueta, ascunde un abdomen nu tocmai plat, sau îţi poate accentua bustul. Te poţi ajuta şi de o curea pentru a-ţi crea un look echilibrat. Cureaua poate masca burtica, ajutându-te să obţii o siluetă de clepsidra.

Paltoanele cu detalii vizibile pe centru sunt şi ele potrivite dacă vrei să maschezi o siluetă durdulie. Detalile pot fi: diverse fermoare, nasturi mari şi metalici sau alte artificii. În acest fel vei crea impresia unei siluete mai înguste, dar şi mai înalte.

Foarte în vogă în acest sezon sunt paltoanele supradimensionate. Poţi opta pentru un asemenea model dacă îţi place foarte mult, dar trebuie să ai grijă cum îl porţi, întrucât este destul de pretenţios. Poartă-l cu pantaloni drepţi şi botine cu toc înalt.

În ceea ce priveşte culorile, chiar dacă ideal este să mergi pe nuanţe închise precum bleumarin, gri sau negru pentru că acestea dau senzaţia de siluetă mai suplă, nici tonuri de vişiniu închis, verde măsliniu sau cafeniu nu ar trebui evitate. În plus acestea sunt ideale în sezonul rece pentru a adăuga o pată de culoare în orice ţinută.

Foarte important este, de asemenea, să optezi pentru paltoanele uni. Evită imprimeurile mari, multicolore, şi combinaţiile inedite de printuri florale. Eventual, poţi alege dungile fine, pe verticală.

Poţi urma cu încredere aceste reguli dacă mama natură te-a înzestrat cu forme generoase. În acest fel vei atrage numai priviri admirative asupra ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Index