Alegerea unui papion pentru nuntă

Papionul – accesoriul ideal pentru un mire cu personalitate

Alegerea ţinutei pentru nunta implica mereu o decizie dificilă, care aduce de cele mai multe ori agitaţie şi stres. Chiar dacă mireasa captează întotdeauna cea mai mare atenţie, atunci când  iei parte la un asemenea eveniment în calitate de mire trebuie neapărat să ai o ţinută impecabilă. În completarea costumului de mire vine perfect un papion – simbol al eleganţei. Acesta este accesoriul care atrage atenţia şi care poate transforma instant întreaga ţinută, fiind foarte în vogă în acest moment.

În cazul în care nu ai mai purtat papioane primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de achiziţionarea papionului pentru ziua specială este să te asiguri că aceste se potriveşte perfect fizionomiei tale. Există 3 tipuri de papioane.  De obicei, papionul clasic, cunoscut şi cu denumirea de butterfly, se potriveşte perfect unui mire mai corpolent, cu trăsături faciale proeminente şi gât scurt. Papionul îngust, sau bat wings este ideal pentru bărbaţii înalţi şi slabi cu o structură osoasă, iar papionul lance sau diamant este cel mai versatil deoarece avantajează ambele fizionomii menţionate anterior, însă va scoate şi mai bine în evidenţă un bărbat cu constituţie atletică.

Ca şi material, este recomandată mătasea fină,  naturală, deoarece este foarte rafinată şi poate da un aspect de-a dreptul sofisticat. Dacă vrei să uimeşti pe toată lumea cu apariţia ta, alege un costum alb, alături de un papion alb din mătase. Simplu, dar seducător!

Atenţie!  Materialul trebuie să fie de calitate, deoarece pe piaţa regăsim o mulţime de variante de papioane confecţionate din poliester, care pot da un aer kitschos ţinutei de mire.

Nu rămâne fixat pe ideea că în cadrul nunţii trebuie neapărat să porţi un papion negru. În ceea ce priveşte paleta de culori, chiar dacă nuanţele cele mai des întâlnite sunt: roşu, albastru sau negru, nu este greşit să alegi un papion verde sau în alte nuanţe puternice pentru a adăuga un plus de personalitate ţinutei. Un papion auriu va aduce maximul de eleganta outfitului tau.

Pentru un look fără greşeli, fii foarte atent ca papionul să fie complementar cu batistă de la sacou. De asemenea, nu  asorta niciodată papionul cu pantofii!

Poţi alege cu încredere un papion pentru a-ţi completa ţinuta de mire. În plus, un costum fără accesoriile potrivite te poate face să treci neobservat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Index