Un nou pas in medicina

O noua speranta pentru oamenii cu Alzheimer: a fost descoperit primul vaccin preventiv si terapeutic impotriva acestei boli. Vaccinul a fost descoperit de catre oamenii de stiinta spanioli de la Centrul de Cercetare Biomedicala EuroEspes, in fruntea carora se afla medicul Ramon Cacabelos.

Tratamentul va putea fi folosit atat de persoanele care prezinta riscul de a face Alzheimer, precum si la cei care deja prezinta simptomele acestei boli. Pana acum a fost acordata licenta de fabricare in Statele Unite pentru acest tratament, in continuare desfasurandu-se negocieri cu diferite companii de medicamente pentru ca acestea sa produca vaccinul.

Oamenii de stiinta de la EuroEspes si-au adus aportul semnificativ pentru combaterea efectelor bolii Alzheimer, trei din cinci medicamente pentru aceasta fiind dezvoltate de ei. Noul vaccin, numit EB-101, a fost testat pe soareci care au suferit mutatii genetice. Rezultatele testelor au aratat ca a fost impiedicata evolutia bolii si s-au redus trasaturile patogene specifice acesteia.

Peste patru luni vor incepe testele clinice care se vor intinde pe parcursul mai multor ani, cel mai probabil in jur de sapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *