Securitatea pentru Windows 7 beta

windows 7 securitateSecuritatea pentru Windows 7 beta

Action Center din Windows 7 alerteaza utilizatorii daca nu au un software anti-virus instalat, oferindu-le un link spre o pagina a site-ului Microsoft unde se pot gasi mai multe linkuri catre pagini de download a diferite softuri antivirus compatibile cu noul Windows 7.

In ciuda faptului ca de cele mai multe ori softul antivirus este cel mai greu de realizat pentru un sistem nou de operare, Windows 7 a venit pregatit compatibil cu mai multe software antivirus menite sa va pastreze computerul ferit de atacuri.

Spre exemplu, la lansarea Windows Vista, o singura companie ( McAfee ) avea pregatita o licenta comerciala compatibila cu Vista, chestiune care a creat probleme de securitate – de aici si lipsa de succes a Windows Vista chiar si in momentul de fata.

Lista de antivirusi care sunt disponibili pentru noul Windows 7 este destul de larga cuprinzand : Kaspersky, AVG si Norton.

Se pare ca cei de la Microsoft au avut de invatat destul de multe de la Windows Vista si au facut inca din versiunea beta a Windows 7 destul de multe investitii in ceea ce inseamna securitatea sistemului si compatibilitatea cu mai multe sisteme antivirus.

Windows 7 este cu mult mai popular in momentul de fata decat ar fi putut sa ajunga Windows Vista. Experienta din greseli conteaza foarte mult chiar si la companiile mari, de nivelul Microsoft.

 

sursa cnews

copyright 2008-2009 JBV Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *