Influenta sistemelor de paginare

Sistemele de paginare

Vremea site-urilor in simplu html a cam trecut. Se cauta foarte mult sisteme de management al datelor si aproape toate site-urile noi vin cu astfel de solutii, pentru simplul motiv ca administrarea se realizeaza mult mai usor.

De la sistem la design si usability

Asadar avem o explozie de site-uri care folosesc CMS-uri, fie ele WordPress, Joomla, Drupal sau AbleDate. Prin faptul ca aceste sisteme permit adaugarea de continut foarte des, de creare a categoriilor gen “news” sau “latest articles” se promoveaza varianta de continut nou, updatat. Pana acum totul bine. Insa ajungem la faza in care designul ramane destul de important. Mai adaugam si elemente de usability si constatam ca avem nevoie de niste sisteme pentru paginare, pentru a lista continutul.

Este foarte important cum sunt realizate aceste sisteme de paginare, deoarece ele influenteaza destul de mult structura interna a site-ului. E important sa avem in vedere catre ce pagini interioare oferim link din index, catre ce pagini interioare oferim link din “pagina 2″ a listei s.a.m.d

Ce sa alegi…?

Exista evident mai multe sisteme de paginare. Unul dintre ele este cel de la WordPress, cu “older posts” – care reprezinta practic pagina a doua. Avem asadar un singur link spre o pagina interna a listei prin folosirea acestui sistem de paginare. Urmatorul sistem, folosit sa spunem de catre Joomla cu extensia SOBI2 listeaza mai multe pagini cu anchora reprezentata de numere in genul:

articol complet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *