Insula Evia, Grecia. O destinatie speciala

Evia, a doua insula ca marime in Grecia si a treia in Mediterana de Est, este situata in apropiere de Prefectura Attica. Insula se intinde pe o suprafata de 3580 km2, numara peste 220.000 de locuitori iar litoralul sau masoara peste 48 km lungime. Cu toate acestea, i se atribuie un caracter specific de continent, datorita existentei celor doua poduri – unul modern, suspendat si celalalt mai vechi, ce face legatura cu Grecia continentala.

Diferite sapaturi efectuate in mai multe parti ale zonei (Amarynthos, Artaki, Istiaia, Káristos,Kirinthos, Psachna etc), atesta faptul ca Evia a fost locuita din epoca paleolitica.

evia sejur greciaCele mai vechi orase ale Eviei au stabilit colonii importante in Marea Mediterana (Halkidiki, Asia Minor, sudul Italiei), in timp ce Eretria a fost unul dintre cele mai puternice orase. In timpul epocii bizantine, Evia a fost foarte prospera si a format o parte din Departamentul Greciei. Dupa tragedia din Asia Mica, in 1922, o multime de refugiati s-au instalat permanent in Nea Artaki si Nea Lampsakos, precum si in asezarile din Chalkida si Amarynthos. In timpul celui de-al doilea razboi mondial cand Evia a fost bombardata de germani, rezistenta localnicilor s-a dovedit a fi foarte puternica.

In prezent, Evia se bucura de plaje minunate, de un climat placut, de renumite monumente, numeroase surse termale si preparate culinare gustoase. Prin urmare, Evia este considerata o destinatie populara atat pentru locuitorii din apropiere de Atena cat si pentru turisti veniti din intreaga lume. Daca doresti sa iti organizezi un sejur in Grecia, atunci Evia este o destinatie pe care ti-o recomandam cu caldura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *