Surse alternative de finantare pentru Universitatea de Vest

universitatea de vest timisoara

Din cauza problemelor financiare, Universitatea de Vest incearca sa gaseasca noi surse de finantare pentru a-si sustine activitatea, de aceea a fost creata deja o Fundatie, iar in anul 2013 va fi infiintata si o societate prin care universitatea din Timisoara isi va desfasura activitatile comerciale: studii, consultanta, analize politice. In plus, Facultatea de Arte din cadrul Universitatii de Vest va pune la dispozitia doritorilor, contra cost, obiecte de arta precum tablouri si statui, asa cum a declarat rectorul universitatii, Marilen Pirtea.

Tot rectorul a mai anuntat ca una din activitatile care va asigura venituri substantiale universitatii va fi descarcarea arheologica pentru diferite santiere, pentru aceasta activitate fiind obtinute deja toate aprobarile necesare.

De asemenea va fi deschis un minimagazin in care vor exista produse cu sigla UVT, a carei rol va fi pe langa obtinerea unor venituri suplimentare si promovarea universitatii.

In momentul de fata activitatea universitatii este finantata de la buget in proportie de aproximativ 50%, in timp ce restul banilor provin in cea mai mare parte din taxele universitare. Dat fiind faptul ca numarul studentilor este in scadere este asteptata si scaderea sumelor ce provin din aceasta sursa, de aceea reprezentantii UVT incearca sa gaseasca metode auxiliare de finantare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *