Dumitru Prunariu la Timisoara

dumitru prunariu timisoara

Vineri, 14 decembrie 2012, va avea loc o conferinta publica cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la infiintarea Observatorului Astronomic din Timisoara.

Evenimentul care va avea loc in Aula Magna “Ioan Curea” a Universitatii de Vest din Timisoara incepand cu ora 17 il va avea prezent si pe primarul orasului, Nicolae Robu. Conferinta va fi deschisa de rectorul universitatii, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, de reprezentantii Academiei Romane din Timisoara, precum si de facultatile de Fizica si Matematica si Informatica din cadrul aceleiasi universitati.

Printre temele ce vor fi discutate se numara “Trecut, prezent si viitor la Observatorul Astronomic din Timisoara”, prezentare care va fi sustinuta de directorul Observatorului, Laszlo Farkas, in timp ce profesorii Nicolae Avram si Mihail Megan vor vorbi despre viata si cariera pofesionala a fostului rector al universitatii si ctitor al Observatorului, prof. univ. dr. Ioan Curea.

Spre finalul conferintei va vorbi Dumitru Prunariu, singurul roman care a calatorit in spatiul cosmic. Tema despre care va vorbi cosmonautul roman va fi “Activiati cosmice si impactul lor asupra societatii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *