Hidrocentrale Caransebes

Hidrocentrale Caransebes este parte integranta a SC Hidroelectrica SA Bucuresti si transforma in lumina potentialul hidrologic al apelor Banatului montan. Ei zaguzesc si transforma in lumina tumultoasele si cristalinele ape ale Timisului, Bistrei, Cernei, Sucului, Sebesului din judetul Caras-Severin.

Sucursala are in administrare doua amenajari hidroenergetice complexe : AHE Bistra-Poiana Marului-Ruieni-Poiana Rusca si Cerna-Belareca fiecare dintre ele avand capacitati puse in functie dar si lucrari in continuare.

Infiintata in 1981 ca Intreprindere de Electrocentrale Caransebes, avea menirea de a organiza si coordona lucrarile necesare complexului hidroenergetic Bistra-Poiana Marului-Ruieni-Poiana Rusca, preluand si coordonarea lucrarilor deja incepute la Complexul hidroenergetic Cerna-Belareca.Din anul 1998 Sucursala Hidrocentrale Caransebes este parte componenta a SC Hidroelectrica SA.

hidrocentrale

Sucursala Hidrocentrale Caransebes, profilata pe valorificarea potentialului hidroenergetic al cursurilor de apa are in prezent hidrocentrale cu o putere instalata de 163,4 MW o baza pentru recuperarea fortei de munca cu o capacitate de 80 locuri, in executie o hidrocentrala cu o putere de 40 MW, 9 captari secundare, 20 km aductiuni secundare cu un aport energetic de 70 GWh/an, iar in faza de proiecte incepute temporar 3 centrale cu o putere totala de 106,5 MW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *