Expozitie Marina Smorodinova: “Vantul in par…”

Fundatia Rubin are deosebita placere de a va invita la Papillon Café, joi, 15 septembrie 2011 de la ora 19.00, la vernisajul expozitiei de fotografie “Vantul in par…” a artistei Marina Smorodinova. Expozitia va sta pe simezele Papillon Cafe in perioada 15 septembrie – 13 octombrie 2011.

Marina Smorodinova s-a nascut in 1988 intr-un mic oras in apropiere de Saint-Petersburg, Rusia. A studiat Managementul conflictelor la Universitatea din Saint-Petersburg, timp 5 ani, iar acum studiaza la Ecole Superieure d’ Art Lorraine in Metz, Franta.

„Ma intereseaza sa captez in fotografie portrete psihologice, incercand sa descopar persoana, sa spun povesti personale, sa arat viata privata si viata in general.

Vantul in par… Aceasta serie de fotografii este incercarea de a da o semnificatie noua imaginii care a fost utilizata mult timp in cinema sau in publicitate -o femeie cu par lung, vantul care misca parul-, pentru a da o personalitate modelului pornind de la aceasta imagine standard.

Primavara. Soare. Vantul cald aduce mirosul florilor care se deschid.

Uneori, vantul “blocat in par”, trezeste amintiri, micile noastre povestiri personale pe care nu vrem sa le impartim cu nimeni ci preferam sa le pastram doar pentru noi . Si, uneori, atunci cand vedem fete de genul acesta ne intrebam daca ea este aici, sau ea este in visele ei, sau poate ca ea nu este reala, doar o fantoma, care va pieri, in cateva momente…”

(Marina Smorodinova)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *