Inlocuitori pentru Google Reader

Asa cum majoritatea celor care folosesc Google Reader stiu, peste doua zile serviciul de feed reader al google se va inchide. Daca nu ati mai intrat de ceva vreme pe google reader si ati intrat acum, probabil veti primi urmatorul mesaj:

Just a reminder

Reader will not be available after July 1, 2013. Please be sure to back up your data.

Fiind un serviciu destul de popular, cateva companii au oferit solutii pentru a inlocui acest serviciu. In acest articol voi prezenta cele mai populare 5 alternative.

Feedly e primul serviciu care e similar cu Google Reader si care are si o aplicatie de mobil pentru iOS si Android. Interfata prietenoasa, poti atasa o anumita culoare unui anumit blog pe care vrei sa il citesti si seamana cu google reader, poate putin cam prea curat si albicios. Dar cu siguranta e una dintre cele mai bune alternative, fiind folosit deja de peste 15 milioane de utilizatori din lume.

Digg Reader e cel de-al doilea serviciu care vrea sa inlocuiasca Google Reader si atrage din ce in ce mai multi utilizatori, mai ales pentru ca interfata seamana foarte mult cu cea de la Google Reader. Frumos, curat, din pacate nu citeste favicon-urile si nici nu ai o aplicatie pentru Android sau iOS. E bun pentru cei carora le place sa foloseasca keyboard shortcuts.

AOL Reader e o surpriza in domeniu, nu ma asteptam ca cei de la AOL sa vina sa cu un inlocuitor pentru Google Reader. Au venit totusi cu o versiune beta, pentru care ai nevoie de o invitatie (de obicei iti vine destul de repede, cam 1-2 zile) si arata chiar bine. Imi place cum iti “sare” postarea in fata cand dai click pe ea si e destul de userfriendly. Nu are nici o aplicatie pentru mobil, cam asta ar fi marele minus al AOL Reader.

The Old Reader personal nu imi place, e cam prea simplist si nu preia vechiul feed de la google. Si asta spune tot, pentru ca ar dura o gramada sa imi mut toate feed-urile salvate de-a lungul timpului. Nu il recomand, primele trei aplicatii sunt mult mai bune.

NewsBlur e ultima din aplicatiile pe care le recomand si e una dintre cele mai bune. Poate concura cu usurina cu Digg Reader, Feedly si AOL Reader ca inlocuitor al Google Reader. Are aplicatie pentru iOS si Android, importa toate feed-urile de pe google reader. Design-ul e inca rudimentar, dar cred ca daca vor lucra putin la el va fi bine.

Aceste sunt cele 5 siteuri pe care le recomand pentru a inlocui google reader. Mai puteti gasi si alte programe ca Tiny Tiny RSS, Pulse, Fever sau Bloglovin care indeplinesc aceeasi functie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *