Protectie inainte de o vara torida

Vara se lasa inca asteptata aici in Arad, avand o vreme destul de instabila, cu o gramada de ploi marunte si morocanoase. Cu toate acestea, specialistii din domeniul meteorologiei anunta ca vom avea canicula in urmatoarele saptamani, deci putem lasa lejer hainele mai groase acasa si sa pastram cu noi doar un hoodie pentru noptile mai racoroase si zilele ploioase.

Asadar, vom avea mai multa piele la vedere. Asta cumva de necesitate, pentru ca altfel vom muri de cald cu haine groase. Unii oameni adora astfel de vreme, eu personal nu o prefer, asta din cauza arsurilor de piele pe care le tot iau, asta in special pentru ca uit sa ma dau in mod constant cu ceva crema pe maini, iar locul meu de munca necesita sa fiu constant in oras. Am fost de multe ori la un cabinet dermatologie Timisoara si in Arad pentru ca am tot avut arsuri de piele din diverse cauze. La Arad am mers la plaja pe malul Muresului si am adormit acolo, doar sa constat, atunci cand m-am trezit, ca ma ustura tot spatele si sunt rosul ca racul. Am zis ca intr-un caz de genul e mai simplu sa merg la medic sa imi recomande ceva serios, pentru ca probabil nu voi mai putea dormi pe spate.

La Timisoara am mers la un medic dermatolog specilist de la Clinica Profilaxia pentru a scapa de ceva alunite dubioase, care probabil s-au format tot din cauza statului prelungit la soare. Pe langa asta, am reusit sa prind si ceva capuse pe un picior, iar in acel caz eram aproape sa le rup cu unghia, pana sa imi zica un amic ca ar fi bine sa nu fac asta, rugandu-l sa il astept un minut, pentru ca are un sprayt de inghetare a acestor creaturi. Aparent capusele pot transmite ceva afectiuni mai nefericite pentru oameni, cum ar fi boala Lyme sau inabilitatea de a mai putea manca carne rosie, ceea ce ar fi tragic.

In fine, cert e ca acum, inainte de inca o vara torida, stiu ca trebuie sa am organismul protejat. Crema de soare in bord, apa la discretie in masina si de preferat pantaloni lungi atunci cand o ard pe dealuri pline de iarba inalta. Ah, si aer conditionat in masina, ca altfel e dezastru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *