Ghid de calatorie: manastirile din Bucovina

Manastirile din Bucovina

Manastirile din Bucovina sunt recunoscuta la nivel national si european pentru arhitectura si frumusetea lor, atragand anual o multime de turisti. Sunt doua perioade din an in care numarul de turisti este semnificativ: de Craciun si de Paste.

Un numar semnificativ de oameni se mai aduna si de 15 August, de Sf. Marie, dar mai putini decat in perioada de Paste, cand intr-o saptamana vin in zona manastirilor zeci de mii de oameni. Iar acestia incearca sa mearga la cat mai multe manastiri.

In acest articol o sa fac un mic traseu pentru cei care vor sa viziteze manastirile din Moldova. Am pus pe lista doar cele mai cunoscute in zona, dar puteti lasa in comentarii si alte manastiri cunoscute in zona si poate vine si o parte a doua a acestui articol.

Sa incepem. Sa zicem ca pornesti de la Bucuresti si mergi catre Suceava. Mergeti pana la Piatra Neamt, iar acolo continuati catre Targu Neamt. In dreptul localitatii Sacalusesti faceti stanga si veti da de Manastirea Agapia. Mai departe e un drum forestier, pe care nu va recomand sa mergeti cu masinia pe acolo, decat daca aveti ceva 4 X 4. Mai departe pe acel drum sunt Manastirile Sihastria si Secu, iar apoi puteti iesi la Leghin, unde faceti dreapta si ajungeti pe DN 15B, pe drumul dintre Targu Neamt si Poiana Largului. Iar apoi mai departe ajungeti sa faceti stanga catre Manastirea Neamt.

De acolo continuati catre Targu Neamt (unde va recomand sa vizitati cetatea Neamtului), iar mai departe urcati catre Falticeni si Suceava (aici puteti vedea Cetatea Sucevei). Mai departe, mergeti catre Radauti si apoi tineti mai departe drumul catre Vicovu de Jos si apoi pana la Putna, pana la una dintre cele mai celebre si frumoase manastiri de la noi.

De acolo coborati catre Marginea si mergeti spre dreapta pe DN 17A si ajungeti la Manastirea Sucevita, iar apoi departe la manastirea Moldovita, de unde coborati catre Campulung Moldovenesc.

Din Campulung Moldovenesc (unde va recomanda sa opriti la masa la Popasul Baciului) aveti doua optiuni: fie mergeti catre Gura Humorului pentru a vedea Manastirile Voronet si Humorului, fie mergeti catre Pojorata si apoi faceti stanga pe TransRarau, unde puteti urca spre Cabana Rarau sa vedeti Pietrele Doamnei si sa coborati apoi la Manastirea Rarau si mai departe catre Chiril.

Cam asta ar fi un tur general al manastirilor mai importante din Bucovina.

Mai aveti ceva sugestii pentru manastirile din Bucovina pentru cei care vor sa ajunga in zona ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.