Concertul de la pestera din Romanesti pe 20 octombrie 2013

In data de 20 octombrie 2013 va avea loc in pestera de la Romanesti cea de-a 29-a editie a speoconcertului cu acorduri din creatiile marilor clasici ca Mozart, Dvorak, Ceaikovski, Grieg, Mendelsson Bartholdy si cu piese in premiera din muzica banateanului Tiberiu Brediceanu.

Profesorul Ioan Coriolan Garboni, directorul filarmonicii din Timisoara a declarat: “Vom marca, astfel, cei 29 de ani de speoconcerte unice în România, prima ediţie având loc în anul 1984. Îşi vor da concursul Orchestra Simfonică a Filarmonicii ‘Banatul’, care-l va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Peter Oshanitzky”

Fiecare toamna este marcata de aceste eveniment din judetul Timis, eveniment care reuseste sa adune pentru doua ore mii de melomani, alaturi de invitati speciali de peste hotare, acestia venind in pestera de la Romanesti pentru acustica sa deosebita.

Pestera de la Romanesti este singura din tara si una dintre putinele pesteri din Europa in care au loc concerte simfonice, de rock, jazz, blues sau muzica electronica, in fiecare prima duminica din luna octombrie.

In aceasta pestera sunt in fiecare zi, pe tot parcursul anului, 14 grade celsius si foarte multa umezeala, motiv pentru care concertele nu dureaza mai mult de o ora, maxim doua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *