Dupa primele semne de durere

Acum cateva zile discutam cu un amic care se specializeaza in stomatologie despre felul in care ajung oamenii la el la cabinet pentru diverse reparatii dentare. Pentru ca din nefericire, multi oameni ajung inca mult prea tarziu la un cabinet dentar, cand anumite masele nu mai sunt bune de nimic si fie trebuie extrase, fie intr-un caz mai fericit, trebuie scos nervul.

Ceea ce e inca ciudat. Adica acum ceva ani m-as fi asteptat sa mai fie persoane de genul, cand nu gaseai constant periuta sau pasta de dinti, dar aia era prin anii 90, cand nu se gasea mai nimic pe raft, pentru ca de vreo 10-12 ani e cam greu sa nu gasesti lucruri elementare pentru igiena orala in orice magazin de pe la noi care se respecta.

Ai si o gramada de locuri din care poti sa alegi, in cazul in care nu esti multumit de un anume tip de periuta / pasta de dinti sau ti-ai dori sa incerci ceva nou, ceva ce ai vazut intr-o reclama, intr-o pauza la serialul tau preferat sau la un film in timp ce mancai pop corn si iti tot ramanea intre dinti. Si nu il curatai. Ai acum solutia sa te uiti pe internet si sa iti cumperi de la un magazin online cam tot ce ai nevoie, indiferent de domeniu.

Pentru ca gasesti online pasta de dinti, periuta, ata dentara, apa de gura etc. Doar sa nu iti fie prea lene sa le iei, pentru ca aceste lucruri nu sunt extraordinar de scumpe.

O periuta de dinti gasesti cu 2-3 lei, o pasta de dinti decenta e undeva la 6 lei, deci nu mai exista scuze ca nu te poti spala pe dinti ca nu ai bani sa dai pe aceste lucruri de baza.

Iar daca iti permiti in timp, poti lua si o periuta electrica, care isi face treaba rapid si bine in fiecare dimineata.

Doar sa nu stai cu maseaua cu durere. Daca simti ca ai dureri prea mari sau observi ceva ciudat la masele, mergi la dentist. Te va costa mai putin acum decat in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *