Circuit in Asia

Luna trecuta a fost una de vacanta pentru noi. Am strans din dinti si am lucrat toata vara, doar ca sa avem suficient pentru o vacanta relativ exotica in Asia. Tarile alese ? Thailanda si Indonezia, mai precis Phuket si Bali.

Trebuie sa mentionez ca am avut oarecare emotii inainte sa plecam la drum. Ne-am rezervat bileletele cu mult timp inainte, nu ne asteptam la nici o modificare serioase. Pentru sejur Thailanda, n-am avut nici o problema, toate actele erau in regula, vremea parea a fi destul de buna. In Septembrie insa aveam niste vesti neplacute legate de vacanta in Bali pe care ne-am planuit-o: vulcanul de pe insula Bali dadea semne ca vrea sa erupa. Emotii, oare erupe, oare nu erupe ? (LE: pana la urma a erupt chiar la finalul lui Noiembrie, deci am avut noroc).

Cert e ca am stat cu cateva emotii legate de vacanta din Bali, chiar si cand am ajuns in Thailanda. Pana in Thailanda totul a mers excelent, dar acolo am stat nitel pana sa obtinem viza de sedere (cea de turist, oferita pentru 15 zile), dupa care ne-am dus autocarul pana la Phuket.

Mai ca nu vroiam sa plecam dupa cele 8 zile petrecute acolo. Vreme frumoasa, nisip fin, bauturi bune, mancare buna (si interesanta) si ore intregi de lenevit intr-un soare relativ primitor (nici prea cald, nici prea frig) citind carti sau inotand prin apa surprinzator de lina. Doar la finalul vacante ce am mai prins niste valuri mai strasnice, dar in rest, totul bine si frumos. Aveti grija cum va negociati cu negustorii de acolo, pentru ca mna, vazand ca suntem turisti, ne-au cerut in prima zi preturi mai mari decat in mod normal. Ne-a invatat insa un alt localnic ce sa facem sa nu platim la fel de mult. E si la ei cultura asta a negocierii, ca si la toata civilizatia de la turci pana in Vietnam.

Inainte sa plecam in Indonezia, vestile erau relativ bune. Nu erau semne ca vulcanul va erupe in acea saptamana, deci am plecat cumva cu inima impacata pana in Bali. Unde am urmat exact aceeasi reteta ca in Thailanda. Birocratie prin vama, urmata de inca 6 zile de senzatie, pe niste plaje senzationale.

Indonezia a fost un pic ciudata, mai ales ca la ei religia oficiala e islamul. Nu e ca orice tara islamica, precum cele din Orientul Mijlociu, dar nu sunt extrem de departe. Bali a fost insa o experienta lejera, fara prea multe restrictii. Am inteles ca in anumite parti ale tarii situatia nu e chiar la fel.

In total, tot circuitul asta prin Asia ne-a costat vreo 3000 de euro, pentru 14 zile de mers. A meritat ? Eu zic ca a meritat, pentru ca la finalul concediului, cu toata teama ca o sa erupa vulcanul, am fost extrem de relaxati si cu chef de viata.

Si ne-am intors apoi in Romania.

Da nu-i problema, punem lucrurile pe picioare usor usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *